top of page

Associació Empordanesa de Música Popular i Tradicional

LOGO MAJUSCULES-500-web.jpg

-Aquesta associació, sense ànim de lucre, es va fundar amb la finalitat de promoure la cultura popular i tradicional catalana, en especial la música i els instruments, amb l’objectiu de normalitzar la seva presència a la societat amb la intenció de que arribi a ser habitual trobar-la en qualsevol festa, celebració o esdeveniment. Avui dia és habitual que hi hagi concerts de grups de pop-rock, de versions o orquestres per la Festa Major o durant l’any, però és força minoritari veure-hi grups de música tradicional catalana. També la programació de concerts als auditoris i teatres acostuma a ser de música clàssica o de jazz. La intenció de l’associació és animar i potenciar canviar-ho, de tal manera que, sense suprimir les altres disciplines musicals, s’inclogui aquesta música en les programacions habituals de concerts i de festes. Al cap i a la fi, la música tradicional catalana forma part de les nostres arrels, de la nostre cultura, que l’han viscuda i ens l’han transmesa les generacions que ens han precedit.

-Per aconseguir les seves finalitats, l’AEMPiT realitza diferents activitats que van des d’organitzar concerts, conferències, cercaviles, balls populars, festivals, trobades, publicacions, classes, sessions de dinamització, etc. sobre música i instruments populars i tradicionals i col·laborar amb les entitats que n’organitzen, per tal de que esdevingui una cosa d’alló més normal que aquesta música, “la nostra”, sigui present a la vida quotidiana.

-Per poder dur a terme tot això, varem crear un grup tradicional amb el format històric de cobla de ministrers, d'aquesta manera tenim un grup estable, amb instruments tradicionals i amb repertori d'arrel, és el grup Mini-Stress, del que en aquest web hi teniu extensa informació, amb el que portem aquesta música a les festes majors i altres esdeveniments, normalitzant, dins el que es pot, la presència a les nostres contrades de la música del nostre país.

-Però no només portem la música amb la formació "gran" de ministrers, sinó que també la portem en altres formacions més reduïdes, habituals també històricament, com la cobla de tres quartans, la mitja cobla i altres, com la viola de roda amb flabiol, mandola i percussió.

-La recuperació de la nostre música i els nostres instruments ja fa molts anys que es va començar i es porta molt camí fet, amb bon resultat, però cal ser-hi sempre i no baixar la guàrdia, així que organitzem tallers d'instruments i dansa tradicional a les escoles i instituts, d'aquesta manera, els nens i nenes ja els van coneguen des de petits/es i no troben estrany veure un sac de gemecs, una gralla, una tarota, un flabiol i tamborí, un acordió diatònic o una viola de roda.

-Pots contactar directament amb l'email tradiemporda@gmail.com

bottom of page